Siirry sisältöön

Työhönvalmennuksen paja 2/3

Kevään pajoissa tarkastelemme työhönvalmennusta työntekijän näkökulmasta. Pajat ovat suunnattu erityisesti Pirkanmaalla työhönvalmennusta toteuttaville, ja sen kehittämisestä kiinnostuneille tahoille, mutta ovat avoimia kaikille asiasta kiinnostuneille.


Työhönvalmennuksessa asiakasta tuetaan yksilöllisesti kohti työllistymistä, esimerkiksi työelämässä tarvittavien taitojen ja valmiuksien hankinnassa. Työhönvalmentaja auttaa myös työnhakuun liittyvissä käytännön asioissa ja tukee asiakasta työpaikalla tämän oman tarpeen mukaan. Työhönvalmentaja tukee tarvittaessa myös työnantajaa osatyökykyisen työllistämiseen liittyvissä haasteissa.

Kevään pajojen tavoitteena on koota alan hyviä kokemuksia ja käytänteitä yhteen työkalupakiksi alalla työskenteleville. Pajapäivät aloitetaan asiantuntijan alustuksella, jonka jälkeen jakaannutaan ryhmiin työskentelemään päivän teemojen parissa. Pajat järjestää KOP-hanke, Kehitysvammaiset osatyökykyiset palkkatyöhön.

Toisen pajan teemana on Yhteistyö työnantajien kanssa. Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiön VAMLASin koulutus- ja työllisyysasiantuntija Pauli Leinonen alustaa työpajan. Työnantajan näkemyksen meille kertovat keittiömestari, ja ravintola- ja palvelukeskustiimin esimies Sanna Niemenmaa Viola-Kotiyhdistys ry:n Ravintola Violasta, sekä työnjohtaja Pekka Näppilä Kartanon Kiinteistöpalvelut oy:stä. Mitä työnantaja toivoo työhönvalmennukselta ja mitä hän haluaa kuulla? Mihin kysymyksiin työnantaja toivoo työhönvalmentajan antavan hänelle vastaukset.

Sarjan ensimmäinen ja kolmas paja

28.4.2021 Katsaus työhönvalmennukseen Suomessa

26.5.2021 Kohti työhönvalmennuksen Pirkanmaan mallia

Lisätietoja antaa

Katri Hänninen

kehittämispäällikkö
puh. 040 1598 363
Tampere

Tomi Sillanpää

suunnittelija
KVPS-Takomo
puh. 040 672 6789
Tampere

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 10.5. mennessä Ilmoittautumislomake

Perustiedot

Päivämäärä
Kenelle
Työhönvalmennuksen parissa työskenteleville ja asiasta kiinnostuneille
Hinta
Maksuton
Paikka
Verkossa