Siirry sisältöön

Suunta kehittää henkilökohtaista budjetointia

Toiminnan tavoitteena on lisätä vammaisten ihmisten valinnan ja vaikuttamisen mahdollisuuksia omien palveluidensa toteuttamisessa

Henkilökohtainen budjetointi (HB) on ihmislähtöinen, osallisuutta ja valinnanvapautta vahvistava toimintatapa.

Suunta on Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ylläpitämä henkilökohtaisen budjetoinnin keskus. Sen tavoitteena on lisätä vammaisten ihmisten valinnan ja vaikuttamisen mahdollisuuksia omien palveluidensa toteuttamisessa.

Suunta kehittää, kouluttaa ja tutkii henkilökohtaisen budjetin mahdollisuuksia Suomessa. Vahva asiakasymmärryksemme perustuu vammaisten ihmisten ja heidän läheistensä kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Suunnan taustalla on pitkä kokemuksemme toimintamallin kehittämisestä Suomessa sekä laajat kansainväliset verkostomme.

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi valtionavustuksia vammaisten henkilöiden henkilökohtaisen budjetoinnin kokeiluhankkeeseen vuosille 2020-2021. Avustukset myönnettiin yhdeksälle kunnalle tai kuntayhtymälle. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö toimii hankkeessa kehittäjäkumppanina Henkilökohtaisen budjetoinnin keskus Suunnan kautta.

Tule mukaan webinaareihin!

Suunta järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa säännöllisesti webinaareja ja keskustelutilaisuuksia henkilökohtaiseen budjetointiin liittyen.

Vastuulliset palvelut -webinaari

maanantaina 31.5. klo 12-15.30

Millä edellytyksillä joustavia ja ihmislähtöisiä sosiaalipalveluita voidaan tuottaa vastuullisesti?

Webinaarissa tarkastelemme näkökulmia ja tekijöitä, jotka tukevat sosiaalipalveluiden kehittämistä ihmislähtöisiksi ja vastuullisiksi. Kuulemme puheenvuoroissa esimerkkejä vastuullisten palveluiden tuottamisen erilaisista tavoista ja panelistimme keskustelevat unelmien palveluratkaisuista.

Kohti sopivia palveluja! -webinaari

torstaina 3.6. klo 9.30-14

Sopiva-hankkeen Webinaarissa mukana muun muassa filosofi Frank Martela, aivotutkija Minna Huotilainen sekä kokemusasiantuntija Pekka Hyysalo. Ohjelmassa tulee olemaan myös paneelikeskustelua sekä tervehdyksiä hankkeen yhteistyökumppaneilta.

Konsultointia ja koulutusta

Tarjoamme myös henkilökohtaiseen budjetointiin liittyvää konsultointia, koulutusta ja kehittämiskumppanuutta kunnissa. Ota yhteyttä ja keskustellaan kehittämistyön mahdollisuuksista alueellasi!

Lisätietoja antaa

Petteri Kukkaniemi

kehittämispäällikkö
puh. 040 5404 403
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.