Siirry sisältöön

Selvitys erityisperheiden arjesta luettavissa

Lataa uusin julkaisumme erityisperheiden haasteista palvelujärjestelmän keskellä.

Kohtaamme työssämme erityisperheitä, joille ei ole löytynyt sopivia palveluita ja riittävää tukea. Perheet ovat pudonneet palveluverkosta tai ovat siellä eksyksissä.

Palvelujen väliin pudonneet perheet tarvitsevat usein kaikki voimavaransa arjesta selviytymiseen. Silloin palvelujen ja niitä koskevan tiedon etsiminen vaatii liikaa aikaa ja jaksamista. Perhe voi jättää itselleen oikeutetun palvelun kokonaan hakematta.

Jos palvelut olisivat asiakaslähtöisempiä nykyisen järjestelmälähtöisyyden sijaan, useammat perheet välttyisivät väliinputoamiselta.

Teimme vuonna 2020 selvityksen siitä, miksi perheet putoavat palveluverkon ulottumattomiin. Halusimme ymmärtää, voisimmeko me tehdä asian estämiseksi jotakin. Nyt selvitys on luettavissa verkkoversiona.

Kokosimme selvitykseen työntekijöiden ajatuksia siitä, mitkä tekijät estävät ja edistävät heidän mahdollisuuksiaan tukea perhettä tai yksilöä asiakaslähtöisesti. Työmme taustalla olivat myös lukuisten perheiden tarinat heidän omista kokemuksistaan.

Julkaisemme vuosittain useita käytännön oppaita, työkirjoja, työvälineitä ja videoita. Kaikki julkaisut ovat ladattavissa maksutta näiltäverkkosivuilta Tietopankista. Videot löytyvät Kehitysvammaisten Palvelusäätiön YouTube-kanavalta. Kannattaa käydä tutustumassa!

Lisätietoja antaa

Taija Halme

koulutuspäällikkö
puh. 044 202 2261
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi