Siirry sisältöön

Päämies-elokuva valittu kansainvälisen festivaalin ohjelmistoon

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön vuonna 2014 tuottama elokuva Päämies on valittu Belfastissa Pohjois-Irlannissa pidettävän Bounce Arts Festivalin ohjelmistoon.

Festivaali järjestetään verkossa 1.-3.10.2021. Päämies-elokuva on ohjelmassa sunnuntaina 3.10. klo 20.00 Suomen aikaa.

Päämies kertoo kahdesta kehitysvammaisesta nuoresta, joiden kasvukipuja varjostavat arkiset haasteet ja ennakkoluulot, joita kehitysvammainen ihminen voi kohdata. Elokuvassa käsiteltäviä aiheita ovat mm. oikeus tulla ymmärretyksi ja kuulluksi, oikeus fyysiseen koskemattomuuteen, päätöksentekoon, tarvittavaan tukeen, työhön ja parisuhteeseen.

Elokuva on kuvattu vuonna 2014. Se on fiktiivinen tarina, joka perustuu tosielämän kokemuksiin. Kokemuksia kerättiin elokuvaa varten nimettömänä kehitysvammaisilta nuorilta. Monet nuorten tarinoista ovat pysäyttäviä ja surullisiakin.

Tarinoiden jakamisen ohella elokuvan tarkoituksena on kuitenkin luoda nuorille toivoa, itseluottamusta ja välineitä itsenäisempään elämään. Elokuvan katsomisen tueksi on saatavilla työkirja, jonka avulla elokuvan aiheita voi käsitellä katsomisen jälkeen.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet ja ohjanneet Jarmo Skön ja Raisa Laukkanen.

Päämies-elokuvan voi katsoa festivaalin sivuilla maksutta tai maksamalla halutessaan kannatusmaksun. Lisätietoa ohjelmasta löydät festivaalin sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.