Siirry sisältöön

Opas kommunikointisovelluksen käyttöön antaa selkeitä käytännön ohjeita

Juuri valmistunut Opas kommunikointisovelluksen käyttöön -verkkojulkaisu antaa selkeitä ohjeita kommunikointiin ja kommunikoinnin apuvälineisiin. Opas on suunniteltu kommunikointiin tukea tarvitsevien ihmisten läheisille ja ammattilaisille.

Jokaisella on oikeus ilmaista itseään ja tulla ymmärretyksi. Kommunikointi ja vuorovaikutus muiden kanssa kuuluvat ihmisoikeuksiimme.

Puhumisen ollessa haastavaa on mahdollista löytää korvaavia sekä puhetta tukevia ja täydentäviä kommunikointikeinoja. Näiden keinojen avulla on mahdollista tukea myös puheen ymmärtämistä. On tärkeää, että myös ympäristö käyttää näitä keinoja ja rohkaisee puheeseen tukea tarvitsevaa ihmistä hyödyntämään kaikkia kommunikointikeinojaan.

Opas kommunikointisovelluksen käyttöön on suunnattu kommunikointiin tukea tarvitsevien ihmisten läheisille ja ammattilaisille. Opas kokoaa yksien kansien väliin tietopaketin kommunikoinnista ja Go talk now -sovelluksen käyttämisestä:

  • Käytännön ohjeita kommunikoinnista ja Go talk now -sovelluksen sisällön luomisesta.
  • Vaiheittain ohjeita, miten sovellukseen luodaan uusia kirjoja sekä niihin sivuja ja painikkeita.
  • Hyödyllisiä linkkejä, joiden kautta löytää lisää tietoa. Lisätietoa löytyy oppaan sivuilta QR-koodia painamalla. Tulostetussa versiossa linkit saa auki skannaamalla QR-koodin esimerkiksi puhelimeen ladattavalla sovelluksella.

Voit ladata oppaan käyttöösi myös tästä linkistä:

LISÄTIETOJA ANTAA

Krista Ojala

suunnittelija
Vammaiskortti
puh. 044 988 0428

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi