Siirry sisältöön

Omaishoitajien viikko nostaa esiin työssä käyvien omaishoitajien jaksamisen

Hyvää Omaishoitajien viikkoa! Teemaviikko nostaa tänä vuonna esiin työelämän ja omaishoidon yhdistämisen haasteet. Kehitysvammaisten Palvelusäätiön lyhytaikaisen huolenpidon palvelut sekä erilaiset koulutukset ja muut tapahtumat tukevat omaishoitajien jaksamista.

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, joka nostaa esiin omaishoitajien oikeuksiin ja arkeen liittyviä asioita. Tänä vuonna teemaviikkoa vietetään 21.–28.11.2021. Omaishoitajien viikon teemana ovat tänä vuonna ruuhkavuodet.

Omaishoitajien viikon Ruuhkavuodet-kampanja muistuttaa, että omaishoitajan ruuhkavuodet eivät pääty pikkulapsiaikaan. Yli 700 000 suomalaista eli joka kolmas työssäkäyvä hoitaa läheistään ansiotyön ohessa. Hoivatilanne voi olla hyvin kuormittava. Työelämän ja hoivan yhdistäminen asettaa haasteita omaishoitajan jaksamiselle.

Tarjoamme omaishoitajille tukea ja palveluita

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö tukee omaishoitajien voimavaroja monin tavoin. Lyhytaikaisen huolenpidon palvelut mahdollistavat omaishoitajille levon ja lakisääteisen vapaan:

  • Perhelomitus – Kotiin vietävää lyhytaikaista huolenpitoa koko lapsikatraalle
  • Perhehoito – Lyhytaikaista huolenpitoa tai asumista perhehoitajan kodissa
  • Ryhmälomitus – Mielekästä tekemistä ja yhdessäoloa lapsille viikonloppuisin

Tuemme myös erityisen haastavissa tilanteissa eläviä omaishoitajia ja heidän perheitään, kuten erityisen tuen tarpeessa olevia tai neuropsykiatrisen kirjon lapsia hoitavia omaishoitajia.

”Yhteistyössä kuntien kanssa meidän on mahdollista järjestää omia pienryhmiä erityisen tuen tarpeessa oleville tai nepsy-kirjon lapsille. Monilla nepsy-lasten vanhemmilla ei kuitenkaan ole omaishoitajan statusta, minkä vuoksi he jäävät lakisääteisten vapaiden ulkopuolelle”, ryhmäpalveluiden johtaja Helena Markus toteaa.

”Nepsy-kirjon lasten tarpeet ovat toiminnallisuudessaan verraten erilaiset kuin muiden ryhmäpalveluiden osallistujien tarpeet. Oma aktiivinen pienryhmä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi sekä lasten tarpeiden että perheiden hyvinvoinnin kannalta.”

Järjestämme omaishoitajille ja muille läheisille vuosittain myös lukuisia tapaamisia, koulutuksia, seminaareja ja muita tapahtumia. Näistä löytyy tietoa Tapahtumakalenteristamme.

Omaishoito ja teemaviikon tapahtumat

LYHYTAIKAISEN HUOLENPIDON PALVELUISTA
LISÄTIETOJA ANTAVAT

Anni Häme

lyhytaikaisen huolenpidon johtaja
puh. 040 7027 071
Tampere

Helena Markus

ryhmäpalveluiden johtaja
puh. 040 6317 876
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi