Siirry sisältöön

Omaishoitajan vapaapäivä -video kertoo palveluista, jotka mahdollistavat vapaat

Omaishoitaja, oletko saanut levätä ja pitää vapaapäiväsi? Omaishoitajan vapaapäivä -video kertoo palveluista, jotka mahdollistavat omaishoidon vapaiden pitämisen. Esiteltävinä ovat perhelomitus, perhehoito ja ryhmälomitus.

Suomen omaishoidon verkoston, Omaishoitajaliiton, Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ja Perhehoitoliiton yhteistyössä tuottama Omaishoitajan vapaapäivä -video on suunnattu omaishoitajille ja heidän läheisilleen.

Video tarjoaa ajankohtaisen tietopaketin omaishoidosta, omaishoitajan lakisääteisistä vapaapäivistä sekä erilaisista palveluista, joiden avulla omaishoitajan vapaiden pitäminen on mahdollista. Videon pituus on seitsemän minuuttia.

– Yhdessäolo erityislapsen kanssa on niin tiivistä, että ajatus lapsen antamisesta hoitoon jännittää. Aivan ihanaa on, kun tuttu ja turvallinen perhelomittaja tulee ja ottaa homman haltuun, äiti ja omaishoitaja Mari Virtanen sanoo. Kehitysvammaisten Palvelusäätiön perhelomittaja tulee perheeseen yhtenä tai kahtena viikonloppuna kuukaudessa.

– Parisuhde voi niin paljon paremmin, kun pääsee välillä olemaan muutakin kuin pelkkä äiti tai omaishoitaja. Ja saa nukkua kokonaisen yön, ehkä jopa kaksi.

– Parasta perhelomittajan työssä on se, kun tietää että vanhemmat saavat levätä. Vanhemmat pääsevät lepäämään, kun minä hoidan heidän lapsiaan, perhelomittaja Katja Sucksdorff sanoo.

– Lyhytaikaisen huolenpidon palvelut tukevat perheen hyvinvointia ja arkea. Palvelut kasvattavat vanhempien voimavaroja ja samalla erityislapset saavat itsenäistymisen kokemuksia, lyhytaikaisen huolenpidon johtaja Anni Häme toteaa.


Tutustu lyhytaikaisen huolenpidon palveluihimme!

LISÄTIETOJA ANTAA

Anni Häme

lyhytaikaisen huolenpidon johtaja
puh. 040 7027 071
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.