Siirry sisältöön

”Niin paljosta äitiä kiitän”

Jessellä ja äiti Eija Puttosella on äitienpäivänä mieli täynnä kiitollisuutta. Lämpimät kiitokset ja hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

”Kiitän äitiä siitä, että minusta on tullut se mitä olen”, Jesse Puttonen (26) pohtii. Jesse miettii kauan, mistä kaikesta äitiä kiittäisi. Niin paljosta hän on kiitollinen.

”Äiti on ollut aina tukena. Äitiin on voinut aina luottaa”, Jesse toteaa.

Jesse kertoo, että äiti on pitänyt kaikessa lujasti lastensa puolta. Äiti on pysynyt heidän rinnallaan ja tärkeinä pitämiensä asioiden takana.

Jessen mukaan äiti on ollut aina ylpeä ja iloinen, kun Jesse on onnistunut ja mennyt elämässä eteenpäin. Tänä päivänä ilon aiheita on paljon.

”Jessen asiat ovat ihanasti. Itsenäinen eläminen ja asuminen sujuvat hyvin.” äiti Eija Puttonen kertoo tyytyväisenä. Jesse viihtyy omassa kodissaan, Kehitysvammaisten Palvelusäätiön asunnossa, Kivakalliossa Hankasalmella.

Äiti ja poika toinen toisensa tukena

Aina eivät Jessen asiat ole olleet näin hyvin. Vauhdikkaalla ja ylen määrin vilkkaalla pojalla todettiin jo varhaislapsuudessa autismi. Äidin elämä oli rankkaa rasavillin ja raivokohtauksia saavan lapsen kanssa. Rauhoittuminen äidin sylissä saattoi viedä useita tunteja.

Viime vuosina Eijan terveys on aiheuttanut paljon huolta, ja takana on pienellä aikaa useita isoja leikkauksia. Jesse on nyt vuorostaan ollut äidin tukena.

”Olen ollut äidin apuna, kun on pitänyt kantaa, hakea tai tuoda jotakin. Kauppareissut, apteekkiasiat, siivoukset ja kokkailut olen hoitanut”, Jesse kertoo. Hän on sopinut aina työpaikallaan, kun on ollut sellainen tilanne, että äiti tarvitsee apua.

”Jesse on avulias ja toisen huomioon ottava. Välillä hän taputtaa olkapäälle ja sanoo, että yritä äiti jaksaa”, Eija kertoo liikuttuneena.

”Päivääkään en antaisi pois Jessen äitinä olosta.”

Teksti: Elina Leinonen
Valokuva: Ilona Pietiläinen


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.