Siirry sisältöön

Minun päiväni lähihoitajana

Kansallista lähihoitajapäivää vietetään 27.1. Oppisopimuksella lähihoitajaksi opiskeleva Kimmo kertoo eräästä vaiheikkaasta työpäivästään Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ryhmälomituksessa Liedossa.

Saavuin lauantaiaamuna töihin aamulla yhdeksältä. Osa nuorista oli jo iloisesti vastaanottamassa minua ja kertomassa asioitaan. Osa vielä nukkui, sillä onhan viikonloppu myös aikaa levolle.

Lauantai on meidän toimintapäivämme. Meille oli luvassa keilailua ja yhden ryhmiskaverin läksiäiset.  Aamulla pidimme palaveria nuorten kanssa tulevien kuukausien suunnittelusta ja jokaiselle valittiin oma tähtiviikonloppu, jolloin kyseinen nuori sai valita viikonlopun ruoat ja lauantain yhteisen toiminnan. Lounaalla oli toivotusti italianpataa.

Keilailua

Lähdimme yhdessä keilailemaan ja saimme paljon onnistumisen kokemuksia! Jotkut eivät olleet aikaisemmin keilaamassa, mutta löysivät nyt uuden lajin itselleen. Täyskaatoja ja hienoja pistetaulukoita ihailtiin yhdessä. Evääksi söimme pitsapaloja, jotka olimme yhdessä edellisenä päivänä tehneet. Jokainen sai tehdä oman pitsansa ja minä tein ison pitsan, jossa oli kaikille sopivat täytteet eli juustoa ja ananasta.

Paluumatkalla piipahdimme ruokakaupassa ostamassa herkkuja, jotka jokainen valitsi oman mieltymyksensä ja budjettinsa mukaan. Ohjaajat auttoivat tarvittaessa.

Leffailta

Kotimatkalla bussi oli lähestulkoon täysi mutta löysimme kaikille istumapaikan. Matka kesti pitempään kuin odotettu ja osa nuoristamme otti pienet bussinokoset ohjaajan vieressä. Osa jatkoi matkaa keskustellen ohjaajien kanssa. Pääsimme perille ryhmispaikkaan ja päivällisen jälkeen katsoimme yhdessä elokuvan, jonka läksiäisiä viettävä kaveri oli valinnut.

Elokuvan jälkeen oli aika iltapuuhien. Seuraavana päivänä olisi kotiinlähdön aika, vaikka kaikilla meillä oli ollut mukava viikonloppu. Iltapalan jälkeen sanottiin hyvät yöt, ja minä lähdin kotiin. Osa menee heti nukkumaan, osa jää vielä hetkeksi yökön kanssa juttelemaan.


Kirjoittaja työskentelee oppisopimusopiskelijana Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ryhmälomituksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi