Siirry sisältöön

Meille on tärkeää -podcastsarja ihmissuhteista, ihmisoikeuksista, kodista ja työstä

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kokemusasiantuntijoiden juuri julkaistussa Meille on tärkeää! -podcastsarjassa keskustellaan elämän tärkeistä teemoista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kokemusasiantuntijat ovat jo pitkään pohtineet podcastien tekemistä. Viimein haave toteutui ja porukka suunnitteli keskusteluaiheet sellaisista teemoista, jotka ovat heille tärkeitä jokapäiväisessä elämässä. Näin syntyi neljäosainen podcastsarja: ”Meille on tärkeää”. Sarjan äänitteet voi kuunnella Kehitysvammaisten Palvelusäätiön YouTube-kanavalta.

Meille on tärkeää Ihmissuhteet

Keskustelua kohtaamisista, ystävyydestä, yksinäisyydestä ja ulkopuolisuudesta, yhdenvertaisuudesta, luottamuksesta, sinkkuudesta, seurustelusta ja parisuhteesta. (kesto 14 min.)

Monilla olemuskielellä kommunikoivilla ei ole ystäviä.

Petri Virolainen

Meille on tärkeää Ihmisoikeudet

Keskustelua ihmisoikeuksista, yhdenvertaisuudesta, erilaisuudesta ja syrjinnästä, asenteista ja arvoista, kunnioituksesta ja kohtaamisista. (kesto 13 min.)

Erilaisuuden hyväksymistä edistäisi normaalin hemmon hyppääminen erilaisten ihmisten housuihin. Kokemus toisen näkökulmasta avaa ihan uusia näkemyksiä.

Lari Fills

Meille on tärkeää Oma koti ja asuminen

Keskustelua omasta kodista, asumisesta, asumiseen tarvittavasta avusta ja tuesta, asukastovereiden merkityksestä sekä asumisen haaveista ja unelmista. (kesto 10 min.)

Oma koti merkitsee vapautta. Hyvä koti on kodikas ja turvallinen.

Sami Naumanen

Meille on tärkeää Työ

Keskustelua työn merkityksestä, palkkatyöstä, työkavereiden ja työyhteisön tärkeydestä,
työtä koskevista toiveista ja unelmista, onnistumisista työelämässä
sekä työhön ja työllistymiseen tarvittavasta tuesta. (kesto 9 min.)

Tärkeää on saada olla osa työyhteisöä.

Jari Nurmi

Kokemusasiantuntijat kokivat podcastien tekemisen osallisuutta vahvistavana: saada sanotuksi ja tulla kuulluksi sekä vaikuttaa heille ja meille tärkeisiin asioihin. Uuden kokemuksen ja lisääntyneen itsevarmuuden myötä jatkossakin tullaan kuulemaan kokemustoimijoidemme  ajatuksia, tuntemuksia ja kokemuksia niin eletystä elämästä kuin hyvän elämän unelmista.

Kiitos kokemusasiantuntijat arvokkaista pohdinnoistanne!
Meille on tärkeää! Te teitte sen!

Kokemusasiantuntijat

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kokemusasiantuntijoina on yhdeksän tukea tarvitsevaa aikuista eri puolilta Suomea. He toimivat  kehittäjäkumppaneinamme. Se tarkoittaa, että etsimme yhdessä työskennellen ratkaisuja palveluidemme kehittämiseen.

Kokemustoiminta lisää osallisuutta, kun kokemusasiantuntijoiden ääni kuuluu päätöksenteossa ja julkisessa keskustelussa. Näin myös ennakkoluulot heikossa asemassa olevia ihmisryhmiä kohtaan hälvenevät.

LISÄTIETOJA ANTAA

Markku Vellas

vastaava asiantuntija
Osallisuuden tuki
puh. 050 5613 228
Tampere

Valokuvat: Elina Leinonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.