Siirry sisältöön

Lapsen oikeudet ovat toimintamme ytimessä

Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä ja KVPS Tukena Oy:ssa lapsen oikeuksia edistetään monin tavoin.

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 16.–22.11.2020. Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta.

Teemaviikko on tärkeä muistutus lasten oikeuksista, joiden toteutuminen on aikuisten vastuulla. Lapsen oikeudet eivät toteudu ainoastaan vanhempien tekoina – perheet tarvitsevat myös yhteiskunnan ja palvelujärjestelmän tukea.

Juhlistamme Lapsen oikeuksien viikkoa julkaisemalla tällä viikolla yhteistyössä monien muiden järjestöjen kanssa tuotetun podcastsarjan perheille. Sosiaalisen median kanavissamme voit myös seurata lasten elämää Tukena Kultasiivessä ja tutustua henkilöstömme ajatuksiin lapsen oikeuksista. Lapsen ja nuoren oikeus tulevaisuuteen -webinaarissa 17.11. kuulet myös kokemusasaintuntijoita. Lisätietoja Tapahtumakalenterissamme

Lapsen oikeudet ovat lähtökohta

Lapsen oikeudet ovat lähtökohtana kaikessa toiminnassa KVPS-konsernissa, eli meillä Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä ja tytäryhtiössämme KVPS Tukena Oy:ssa. Työmme perustuu perheen kuuntelemiseen ja kunnioitukseen.

Erityisesti viime vuosina olemme panostaneet toiminnassamme lasten osallisuuden tukemiseen. Olemme sitoutuneet kehittämään lasten palveluja sekä erilaisia keinoja perheiden tukemiseksi. Uusien tukimuotojen löytäminen on vaatinut pysähtymistä ja yhteiskehittämistä, rohkeaa kokeilemista ja palvelujen räätälöintiä.

Työntekijämme kokoontuvat säännöllisesti Lasten Innopajoihin, joissa kehitämme lapsen oikeuksien toteutumiseen tarvittavia palveluita ja tukitoimia. Innopajoissa kehittämishankkeemme ja perheille suunnattu palvelutoiminta sekä asumispalvelutoiminta hyötyvät toisistaan.

Edistämme lapsen oikeuksia monin eri tavoin palvelutoiminnassamme sekä kehittämistyössä mm. seuraavilla tavoilla:

Lapsia ja perheitä tukeva toimintamme

Kehittämishankkeet ja verkostot

Julkaisut

Hyvää lapsen oikeuksien viikkoa!

Lisätietoja antaa

Katri Hänninen

kehittämispäällikkö
puh. 040 1598 363
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.