Siirry sisältöön

KVPS uuden työntekijän silmin

Tomi Sillanpää löysi työelämän henkisen kotinsa meillä Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä. Uutta saa oppia joka päivä. Työyhteisön tuki kantaa ja innostus tarttuu.

Valmistuin sosionomiksi aikuisiällä noin kuusi vuotta sitten. Kehitysvamma-ala tuli mukaan kuvioihin jo ensimmäisen opintovuoden aikana kesätöiden muodossa. Tuolloin toimin avustavana ohjaajana ja henkilökohtaisena avustajana nuorelle naiselle. Valmistuttuani olen työskennellyt asumispalveluissa ja sosiaalitoimessa, aina kehitysvammaisten ihmisten ja heidän elämäänsä koskevien asioidensa parissa.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä aloitin helmikuussa 2021, olen siis uusi KVPS-konsernilainen.

Palvelusäätiöön olin törmännyt aikaisemmissa töissäni yhteisten projektien kautta. Yhteistyö oli aina sujuvaa ja vaivatonta. Olin vaikuttunut tapaamistani ammattilaisista, joiden työskentely näyttäytyi minulle aina positiivisena ja iloisena. Kohtaamisista vaikuttuneena hain lisää tietoa KVPS-konsernista. Minulla oli vahva tunne siitä, että tällaista työtä minäkin haluaisin tehdä isona.

Olin innostunut ja vakuuttunut siitä, että Kehitysvammaisten Palvelusäätiö olisi minulle juuri sopiva työnantaja.

Tomi Sillanpää

Työhönvalmentajaksi

Vuoden alussa kuulin tilaisuudesta hypätä mukaan Kehitysvammaiset osatyökykyiset palkkatyöhön -hankkeeseen työhönvalmentajaksi. Hain paikkaa, vaikka mietinkin hetken, olisiko minulla annettavaa tähän aiheeseen. Työllistymiseen ja työelämään liittyvät aiheet olivat minulle ennestään hieman tuntemattomampia alueita. Saatuani kutsun työhaastatteluun ja keskusteltuani tulevan esimieheni kanssa olin innostunut ja vakuuttunut siitä, että Kehitysvammaisten Palvelusäätiö olisi minulle sopiva työnantaja.

Työssäni pyrin edistämään tietoisuutta kehitysvammaisten ihmisten mahdollisuuksista työntekijöinä, sekä löytämään asiakkailleni töitä ihan käytännössä. Hankkeessa tuemme sekä työhön pyrkiviä asiakkaitamme, että heitä palkkaavia työnantajia työllistymiseen liittyvissä asioissa.

Uuden oppiminen tuntuu hyvältä

Kirjoitin helmikuussa ensimmäisten työpäivieni jälkeen omaan LinkedIn-profiiliini seuraavan päivityksen:

Aloitin kuluvan viikon maanantaina Kehitysvammaisten Palvelusäätiöllä työhönvalmentajana KOP-hankkeessa. Koko viikon on ollut levollinen ja iloinen olo. Tuntuu kuin olisin viimein löytänyt henkisen kotini työelämässä. Minulla on paljon opittavaa uudessa tehtävässä, mutta näin hienossa työyhteisössä uuden oppiminen on riemullista.

Nyt paria kuukautta myöhemmin aloitan työpäiväni edelleen samanlaisilla ajatuksilla. Opittavaa tehtävistäni ja uudesta työyhteisöstäni riittää ja uuden oppiminen tuntuu hyvältä. Työyhteisön tuki sekä sen silminnähtävä ja kaikin aistein koettava intohimo alaa kohtaan kantaa. Tämä siitäkin huolimatta, että elämme keskellä maailmanlaajuista pandemiaa, joka luonnollisesti heittää monenlaisia haasteita myös työllistymisen kentälle.

Näin hienossa työyhteisössä uuden oppiminen on riemullista.

Tomi Sillanpää

Mikäli osatyökykyisten työllistyminen siis liippaa läheltä sinun elämääsi, tai työtäsi, niin käyhän kurkkaamassa hankkeen sivut ja ota yhteyttä!

Kuva: Maisa Sillanpää


Kirjoittaja Tomi Sillanpää työskentelee työhönvalmentajana Kehitysvammaisten Palvelusäätiön KOP-hankkeessa.


Lue myös muiden KVPS-konsernilaisten blogeja:

Riikka Matinaho: Urapolkuni KVPS-konsernissa

Kaarina Majava: Työpäivä on hyvä päättää kiitokseen

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi