Siirry sisältöön

KVPS: Ajankohtaista asumisessa

Meillä on yli 450 tukiasuntoa ja 38 ryhmämuotoista KVPS-kotia eri puolilla Suomea. Ostamme ja vuokraamme uusia tukiasuntoja tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Useita uusia KVPS-koteja on rakenteilla ja suunnitteilla.

Tukiasunnot – koteja omannäköiseen, itsenäiseen elämään

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö hankkii tukiasuntoja kehitysvammaisille ja tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Asunnot hankitaan heidän tarpeidensa ja toiveidensa mukaan. Tukiasuntojen kysyntä on ollut varsin tasaista koko vuoden. Korona-aikana osa muuttoa suunnittelevista on siirtänyt asunnon hakemista tulevaisuuteen. Tämä on varsin ymmärrettävää, kuuluuhan valtaosa asuntojemme hakijoista riskiryhmään.

Uusia asuntoja olemme ostaneet tarpeen mukaan. Asuntoremonteilla olemme tehneet asunnoistamme entistä viihtyisämpiä. Remontoimme asuntoja säännöllisesti ympäri Suomea.

Huom! Vapaita asuntoja eri puolilla Suomea! Kuluvana vuonna olemme löytäneet monelle asunnonhakijalle kodin jo olemassa olevista asunnoistamme. Meillä on heti vapaita muuttovalmiita tukiasuntoja eri puolilla Suomea. Listaus tällä hetkellä vuokrattavissa olevista asunnoista ja karttalinkit löytyvät Vapaat asunnot -sivulta.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kiinteistötoimessa on marraskuussa tehty organisaatiomuutoksia. Uudessa tukiasumisen tiimissämme työskentelevät

  • tukiasumisen päällikkö Pasi Hakala
  • asukasisännöitsijä Anu Kubach
  • tekninen isännöitsijä Antti Aumala
  • ja kiinteistö- ja palvelusihteeri Rita Kanelli.

Uudella järjestelyllä pyrimme entistäkin tehokkaampaan, joustavampaan ja parempaan palveluun. Joulukuussa teemme asukkaillemme laajan palautekyselyn kuullaksemme heidän kokemuksiaan ja parantaaksemme palveluitamme.

KVPS-kodit – nykyaikaisia, esteettömiä koteja

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on rakennuttanut 1990-luvulta lähtien ryhmämuotoisia KVPS-koteja eri puolille Suomea. Vuosittain meille valmistuu 1-3 uutta kiinteistöä. Kaikki rakentamishankkeet lähtevät alueellisista tarpeista. Yhteiskunnallisena yrityksenä tavoitteenamme ovat yhteiskunnallisen hyvän ja asumisen yhdenvertaisuuden edistäminen.

Viime vuosina olemme hakeneet myös uudenlaisia tapoja kiinteistöjen hankkimiseen. Olemme ostaneet valmiita kiinteistöjä ja vuokranneet varta vasten meille suunniteltuja kiinteistöjä yhteistyökumppaneiltamme.

Kaikki KVPS-kotimme on suunniteltu esteettömiksi, laadukkaiksi asunnoiksi kehitysvammaisille nuorille tai aikuisille. Kodeissa on viihtyisät asunnot, yhteisiä oleskelutiloja sekä ympärivuorokautisen palvelun tarvitsemia tiloja.

Uusin KVPS-koti Vennintähti on rakentumassa Rovaniemelle. Syksyllä 2021 valmistuva Vennintähti tarjoaa oman kodin viidelletoista asukkaalle. Seuraavat rakentamishankkeemme alkavat Helsingissä ja Lappeenrannassa.

Pidämme kiinteistöistämme huolta jatkuvalla ylläpidolla ja suunnitelmallisilla korjaustoimenpiteillä. Teemme yhteistyötä paikallisten kiinteistöhuollon, lvis- ja remontoinnin yritysten kanssa. Haluamme olla näinkin mukana paikallisessa yhteisössä ja edistää paikkakunnan hyvinvointia.

Kiinteistöt-tiimimme huolehtii valtakunnallisesti kiinteistöjemme ylläpidosta. Tiimissä työskentelevät:

  • kiinteistöpäällikkö Johanna Valento
  • tekninen isännöitsijä Ilkka Pitkänen
  • kiinteistökoordinaattori Marjukka Hapuoja
  • isännöitsijä Hanna-Kaisa Holopainen
  • ja puutarhuri/kiinteistönhoitaja Lotta Riski.

Kaikki yhteistyötä ja rakentamista koskevat aloitteet ovat tervetulleita. Ota yhteyttä kiinteistötoimen johtaja Aarne Rajalahteen aarne.rajalahti@kvps.fi.

Lisätietoja antavat

Pasi Hakala

tukiasumisen päällikkö
puh. 0400 318 304
Tampere

Johanna Valento

kiinteistöpäällikkö
puh. 050 4007 171
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.