Siirry sisältöön

Kirjasimme ohjenuorat työhönvalmennukseen

Kokosimme työhönvalmennuksen parissa työskenteleviä pirkanmaalaisia vammaispalveluiden työntekijöitä yhteen. KOP-hankkeemme järjesti kolme pajaa, joissa keskusteltiin ja jaettiin ajatuksia työhönvalmennuksesta. Yhteistyömme tuloksena kirjasimme ohjenuorat työhönvalmennukseen.

Pirkanmaalla työhönvalmennuksen käytännöt, toteutustapa ja resurssit vaihtelevat, joten oli antoisaa päästä keskustelemaan yhteisistä tavoitteista ja vaihtamaan kokemuksia. Osa työhönvalmentajista työskentelee oman kuntansa ainoina työhönvalmentajina vammaispalveluissa ja yhteyttä muihin kaivattiin kovasti.

Yhteistyö ja verkostoituminen tärkeää

Työhönvalmennuksen pajoissa oltiin yhteisesti sitä mieltä, että viime vuosien aikana Pirkanmaalla on yhteistyö ja verkostoituminen lisääntynyt. Ryhmäpohdintojen vastauksista kävi ilmi, että tällä hetkellä palkkatyöhön satsataan ja avotyö on jäänyt vähemmälle. Hanketyö on tuonut Pirkanmaalle uusia avauksia ja sen myötä alueelta löytyy hyviä esimerkkejä työhönvalmennuksen avulla saaduista tuloksista. Yhteistyö ja verkostoituminen ovat vahvistaneet työhönvalmennuksen näkyvyyttä.

Kehittämiskohteita pajoissa löydettiin myös. Erityisesti työnantajien kanssa tehtävään yhteistyöhön kaivattiin lisää tietoa ja osaamista. Osallistujat toivoivat tiiviimpää ja aktiivisempaa yhteistyötä työhönvalmentajien välille. Näihin toiveisiin on tarttunut Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Pirkanmaan Palkkaamo -hanke, jossa jatketaan työhönvalmennuksen kehittämistä KOP-hankkeen päätyttyä ja ylläpidetään työhönvalmentajien verkostoa.

Ohjenuorat tulokselliseen työhönvalmennukseen

Kolmen työhönvalmennuksen pajan päätteeksi loimme yhteiset Pirkanmaan työhönvalmennuksen ohjenuorat. Osallistujat kirjasivat ensin työhönvalmennuksessa viisi ryhmälle tärkeintä asiaa, joita yhdistämällä kokosimme yhdeksän ohjenuoran listan. Äänestimme listan tärkeysjärjestyksen.

Toteutuvathan nämä ohjenuorat sinun työssäsi tai alueesi työhönvalmennuksessa?

LISÄTIETOJA ANTAA

Katri Hänninen

kehittämisjohtaja
puh. 040 1598 363
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.