Siirry sisältöön

Kerromme nuorille kehitysvammatyöstä – rehellisesti

Kerromme kehitysvamma-alan toimijoiden yhteisellä kampanjalla työstämme nuorille ja innostamme heidät hakeutumaan alan opintoihin.

Kehitysvammatyö on kaverina rinnalla kulkemista ja toisen ihmisen arjen jakamista. Se sopii erityisesti ihmisten kanssa työskentelystä kiinnostuneille. Haluamme yhteisellä kampanjalla kertoa kehitysvamma-alan monipuolisesta työstä nuorille ja innostaa heidät hakeutumaan alan opintoihin. 

Nuorille tuntematon ala

Ennusteissa on, että vuoteen 2035 mennessä sote-alalle tarvitaan jopa 200 000 uutta työntekijää. Työvoimapula on kova nyt ja tulevina vuosina myös kehitysvamma-alalla ja mukaan toivotaankin paljon myös nuoria ammattilaisia.  

Työ kehitysvamma-alalla on kuitenkin monelle nuorelle vielä tuntematon mahdollisuus eikä kehitysvammatyön opintoihin hakeuduta yhtä innokkaasti kuin muihin sosiaalialan opintoihin. 

Yhteiskampanjalla näkyvyyttä

Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanja on useiden kehitysvamma-alan toimijoiden yhteisponnistus nuorten tavoittamiseksi ja alan vetovoiman lisäämiseksi. Kampanjan tavoitteena on tehdä nuorille näkyväksi kehitysvammatyön monipuolista arkea ja moninaisia työskentelymahdollisuuksia. Pitkän tähtäimen tavoitteena on lisätä kehitysvamma-alan opiskelijoiden määrää. 

Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanja starttaa marraskuun lopulla Instagramissa tilillä @Arjentarkeintyyppi. Jatkossa kampanja tulee löytymään hakusanalla #ArjenTärkeinTyyppi

Polkuja kehitysvamma-alalle on monenlaisia, myös työtehtäviä on paljon erilaisia. Ota seurantaan Instagramissa tili Arjentarkeintyyppi ja selvitä, olisiko kehitysvamma-ala sinun juttusi! 

Kampanjassa ovat mukana: Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, KVPS Tukena Oy, Aspa-säätiö ja Aspa Palvelut Oy, Kehitysvammaliitto, Rinnekoti (Diakonissalaitos), Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus, Hoivatie Oy, Savas-Säätiö, Kehitysvammatuki 57 ry ja Honkalampi-säätiö.  

Lisätietoja antaa

Katri Malte-Colliard

viestintäpäällikkö
puh. 040 6428 459
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi