Siirry sisältöön

Ihmissuhteet

Ihmissuhteet ovat tärkeä osa ihmisen elämää. Ystävyys tai kaveruus ei kuitenkaan synny aina helposti.

Yksinäisyys on epämiellyttävää ja ahdistavaa. Se vaikuttaa merkittävästi ihmisen hyvinvointiin. Syitä yksinäisyyteen on monenlaisia ja kenestä tahansa voi tulla yksinäinen. Erityistä tukea tarvitsevien ihmisten yksinäisyys voi olla myös yhteiskunnan rakenteiden tuottamaa.

Voimme vähentää yksinäisyyttä niin, että puramme esteitä kohtaamisten tieltä. Tavoitteenamme onkin vahvistaa ihmisten osallisuutta ja mahdollisuuksia vaikuttaa erilaisissa sosiaalisissa verkostoissa. Hyvät ihmissuhteet lisäävät tutkitusti hyvinvointia.

Pyrimme toiminnassamme edistämään erityistä tukea tarvitsevien ihmisten mahdollisuuksia solmia ihmissuhteita.

Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanke (2017-2019)

Koordinoimme kolmen vuoden ajan valtakunnallista Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanketta. Hankkeen tavoitteena oli auttaa ymmärtämään yksinäisyyttä. Samalla herättelimme ihmiset tekemään pieniä arjen tekoja yksinäisyyden vähentämiseksi. Hankkeen seurauksena moni erityistä tukea tarvitseva ihminen on löytänyt uusia ihmissuhteita. Hankkeen aikana järjestimme kumppaneidemme kanssa Villiklubi-toimintaa yhdeksässä kaupungissa. Toiminta jatkuu monilla paikkakunnilla myös hankkeen päätyttyä.

Torstaikahvila

Järjestämme Torstaikahvila-toimintaa yhteistyössä Nääsville ry:n kanssa Tampereella.

Torstaikahvila on turvallinen paikka harjoitella itsenäistä elämää. Siellä voi opetella rahan käyttöä ja solmia kodin ulkopuolisia suhteita.

Kahvila on avoinna lähes joka torstai. Torstaikahvila tarjoaa ohjattua toimintaa ja mukavaa yhdessäoloa karaoken ja erilaisten teemailtojen parissa.

  • Torstaikahvila on auki klo 16-19.30 (kesällä kahvila on kiinni)
  • Kahvila toimii osoitteessa Tulppaanitalo, Pinninkatu 51, Tampere

LISÄTIETOJA ANTAA

Marjo Rikkinen

projektipäällikkö
Ikäperhetoiminta
puh. 0400 528 656
Tampere