Siirry sisältöön

Kansainvälinen kehittämistyö alkaa UNIC-hankkeessa

Olemme mukana kehittämässä henkilökohtaisen budjetoinnin menetelmiä ja työvälineitä myös kansainvälisesti.

Eurooppalaisten sosiaalialan toimijoiden ýhteinen UNIC-hanke (User-centred funding models for long term care) alkaa lokakuussa 2020 ja kestää kolme vuotta.

UNIC on ensimmäinen kansainvälinen hanke, jossa kehitetään henkilökohtaisen budjetoinnin keinoin Euroopan laajuisia työvälineitä pitkäaikaisten sosiaalipalveluiden rahoitusmalleihin.

Tarve kansainväliselle yhteistyölle

Pitkäaikaisilla sosiaalipalveluilla tarkoitetaan esimerkiksi vammaisten ihmisten asumispalveluita tai henkilökohtaista apua – kaikkia niitä sosiaalipalveluita, joita vammaiset henkilöt tarvitsevat pitkäaikaisesti yhdenvertaisen elämän mahdollistamiseksi.

Henkilökohtainen budjetointi on jo käytössä joissain Euroopan maissa. Useissa maissa, kuten Suomessa, budjetointia on pilotoitu kehittämishankkeissa. Henkilökohtaisen budjetoinnin toimeenpanossa ei kuitenkaan ole aikaisemmin tehty laajamittaista yhteistyötä eri maiden, eri alojen tai eri sidosryhmien välillä. Euroopan unionin

Mitä teemme hankkeen aikana?

UNIC-hanke tukee yksilölähtöisten rahoitusmallien käyttöönottoa tuottamalla tietoa, ratkaisuja ja konkreettisia työvälineitä yksilölähtöisten palveluiden mahdollistamiseksi.

Toimimme UNIC-hankkeessa yhtenä kumppanina kahdeksan muun eurooppalaisen organisaation rinnalla.

Kehittäjäkumppaneinamme hankkeessa toimivat:

Hankkeen rahoittaa Euroopan unioni.

Lisätietoja antaa

Petra Rantamäki

kehittämisjohtaja
puh. 040 1823 352
Tampere