Siirry sisältöön

Juhlaseminaarimme teemana Hyvä elämä

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö täyttää tänä vuonna 30 ja KVPS Tukena Oy 15 vuotta. Järjestimme Hyvä elämä -seminaarin juhlavuotemme kunniaksi.

Järjestimme Hyvä elämä -juhlaseminaarin tiistaina 20.9.2022 Hotelli Tornissa Tampereella. Tervehdyksen tilaisuuteen toivat Kehitysvammaisten Palvelusäätiön puheenjohtaja Timo Rintala, Tukiliiton puheenjohtaja Petri Liukkonen ja Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Musiikista vastasivat Joel Kasurinen ja Sanette Sevón Yhdenvertaisen taiteen oppilaitos Vimmartista.

Juhlaseminaari oli täynnä iloisia jälleennäkemisiä ja lämpimiä kohtaamisia, kiinnostavia ja mukaansa tempaavia puheenvuoroja sekä yhteisiä muistoja ja tulevaisuuden visiointia.

Kuvia Hyvä elämä -juhlaseminaarista


”Minulla on ollut aivan mahtava elämä Tukenan Koivumetsäkodissa. Haluan olla siellä ikuisesti. Meillä on aivan mahtavat huumorit ja ihanat ohjaajat. Meillä synkkaa tosi hyvin”, Tukena Koivumetsässä asuva Henri Ikävalko kiteytti, mitä hyvä elämä arjessa todella tarkoittaa.

Päivän keskeisinä teemana oli tulevaisuuden ennakointi, innovointi ja kommunikointi, johon johdatteli futuristi Elina Hiltunen. Muutoskyky mielen voimavarana -aiheesta puhui valmentaja ja kirjailija Ulrika Björkstam. Kansainvälisen näkökulman tulevaisuuden palveluihin toi Thomas Bignal EASPD:stä (European Association of Service providers for Persons with Disabilities).

Juuriimme yleisön johdatteli juontaja Marjatta Tammiston haastattelemana ensimmäinen toiminnanjohtajamme Sirkka Merikoski. Suurella sydämellä työtään tekevät sairaanhoitaja Anu Lammi Tukena Koivumetsästä ja perhelomittaja Suvi Yli-Heikkuri kertoivat työstään.

”Parasta työssäni on nähdä perheiden hyvinvointi, jaksaminen ja voimaantuminen”, Suvi Yli-Heikkuri sanoi. ”Minun työssäni tärkeintä on rinnalla kulkeminen ja arjen jakaminen asukkaiden kanssa”, Anu Lammi jatkoi.

Valokuvat: Elina Leinonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.