Siirry sisältöön

Itsenäistymishaaveista totta!

Ruut Karjalainen, 19-vuotias nuori nainen Tampereelta, toteutti haaveensa omaan kotiin muutosta. Blogissaan Ruut jakaa ajatuksiaan itsenäistymisestä. Aikuisuuden kynnyksellä -toimintamme tukee nuorten itsenäistymistä ja Pirkanmaan palkkaamo heidän työllistymistään.

Haluaisin jakaa hieman ajatuksia itsenäistymisestäni. Sairastan harvinaista lihassairautta, joka tuo omat mausteet elämääni. Päivittäin käytössäni on apuvälineitä, joilla mahdollistan monen tekemiseni. Minulla on myös ihania hoitajia, joten tylsää ei tule useinkaan olemaan.

Haaveilin jo teini-iässä omilleni muutosta. Aloin etsimään omaa asuntoa viime kesänä. Asunnon etsiminen olikin haastavampaa mitä ajattelin. Haastavaksi etsinnän tekivät kriteerit, joita minulla oli. Kriteereihini kuului muun muassa esteettömyys ja 1. kerros, myös asunnon viihtyvyydellä oli iso merkitys.

Lopulta löysin mieluisan asunnon noin seitsemän kilometrin päästä Tampereen keskustasta. Käytännön asioiden jälkeen saikin keskittyä mukavampiin asioihin, kuten sisustamiseen. Hyödynsin ideoinnissa ja ostoksissa paljon kauppojen verkkosivuja.

Itsenäistyminen ja omaan kotiin muutto ovat mahdollistaneet myös oman lemmikin hankkimisen, mitä ei tarvinnut kauaa harkita. Nyt olohuoneessa pöytäarkun päällä häkissään touhuaakin Pumpuli-hamsteri. Hamsteri on tuonut etenkin iltoihin iloa, mutta myös luonnollisesti vastuuta.

Omilleen muuton myötä olen kiinnostunut ruuanlaitosta, leivonnasta ja erilaisista ruokakulttuureista entistä enemmän.

Itsenäistyminen on ollut mukavaa ja turvallista perheeni tuen vuoksi.


Kirjoittaja Ruut Karjalainen oli työharjoittelujaksolla Pirkanmaan palkkaamo -hankkeessa (ESR) huhti-toukokuussa 2022.


Näin tuemme nuorten itsenäistymistä ja työllistymistä

Tutustu tuleviin itsenäistymistä tukeviin kursseihimme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi