Siirry sisältöön

Iloista Ystävänpäivää kaikille!

Ryhmälomitustemme lapset kertovat ystävyydestä ja siitä, mitä se heille merkitsee. Ystävät ovat kehitysvammaisille ja tukea tarvitseville lapsille erityisen tärkeitä.

Anni ja Oona käyvät säännöllisesti Kemin ryhmälomituksessa, Lumia, Saana, Milo, Samuli ja Elmeri Rovaniemen Vauhtiviikonlopuissa. He pysähtyivät miettimään ystävyyttä.

Ystävyys merkitsee iloa

– Ystävän kanssa on kiva nauraa, tanssia ja leikkiä, Anni ja Oona sanovat. Tyttöjen mukaan ystävyys merkitsee iloa. – Tuntuu kivalta, hauskalta ja nauravalta, kun ryhmiksessä tapaa ystävän.

– Annilla on hyvä huumorintaju. Se on hyvä tanssimaan, nauramaan ja heittämään läppiä, Oona kuvailee Annia. – Oona on hauska. Se on hyvä tekemään TikTok-tansseja, Anni kuvailee Oonaa.

Tytöt ovat tunteneet vuoden. Oona kertoo, että kun hän tuli ekaa kertaa ryhmikseen, Anni istui ikkunatasanteella ja tytöt alkoivat juttelemaan. Annista oli kivaa, kun ryhmikseen tuli samanikäinen tyttö. Siitä se ystävyys sitten alkoi…

Anni ja Oona

Hyvä ystävä ei kiusaa

–  Ystävän kanssa on hauskoja juttuja ja saa nauraa, voi höpötellä ja kuunnella musiikkia. Hyvä ystävä lohduttaa, Lumia ja Saana sanovat. – On kivaa, kun vauhtiksessa tapaa ystäviä!

Tytöt ovat koulukavereita ja ovat tunteneet toisensa jo usean vuoden ajan. Vauhtiviikonlopussa tytöt pääsevät ”yökyläilemään” yhdessä, ja se on heidän mielestään tosi kiva juttu.

Lumia ja Saana

Milo toimii Vauhtiviikonlopuissa leikittäjänä ja on tosi tärkeä ystävä lapsille. Lapset pyytävät aina ”Milo-aikaa” ja halukkaat saavat vuorotellen touhuta Milon kanssa kahdestaan. 

– Hyvä ystävä on sellainen, joka ei kiusaa, Milo, Samuli ja Elmeri pohtivat. Pojille futis- ja sählykaverit ovat tärkeitä. Samulin kanssa Elmeri pelaa sählyä. – Yhdessä pelataan sählyä ja katsotaan puhelimesta ja tietokoneelta jääkiekko- ja jalkapallo-otteluita. Tykätään soittaa kaverille videopuheluita.

Milo, Samuli ja Elmeri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi