Siirry sisältöön

Ihania tarinoita onnistuneista poluista työelämään – katso juuri julkaistut videot!

Pirkanmaan Palkkaamo -hanke on edistänyt kehitysvamman tai muun syyn vuoksi tukea tarvitsevien työnhakijoiden työllistymistä Pirkanmaalla. Juuri julkaistut videot kertovat tarinoita onnistuneista työllistymisistä, onnellisista työntekijöistä ja tyytyväisistä työnantajista.

”Pirkanmaalla on rakennettu monelle työllistymiseen tukea tarvitsevalle polku työelämään ja saatu hienosti työnantajia mukaan”, Satu Koivurinne ja Jenni Kujansivu kiittävät. ”Verkostoyhteistyön tuloksena on syntynyt kymmenen uutta työsuhdetta.”

Ahkerat, tunnolliset ja motivoituneet työntekijät ovat löytäneet paikkansa osana työyhteisöjään, joihin he ovat tuoneet iloa ja hyvää mieltä. Työnantajat kokevat saaneensa tärkeää työvoima-apua. Työllistymisessä tärkeänä tukena on ollut laadukas työhönvalmennus, jota Pirkanmaan Palkkaamo on aktiivisesti kehittänyt toiminta-alueellaan yhdessä työhönvalmentajien verkoston kanssa.

Pirkanmaan Palkkaamo -hankkeen työ tukea tarvitsevien työnhakijoiden työllisyyden edistämiseksi jatkuu Pirkanmaan hyvinvointialueen yleisavustuksen mahdollistamana.

Kolme tarinaa työllistymisestä

Osana Pirkanmaan Palkkaamo -hanketta ja Euroopan sosiaalirahaston tuella on toteutettu kolme videota, jotka kertovat tukea tarvitsevien työllistymisestä ja työnantajien kokemuksista. Videoilla esiintyy myös työhönvalmentajien verkostossa aktiivisesti mukana olleita työhönvalmentajia, joilla on ollut iso rooli näiden työllistymisten onnistumisessa ja tukemisessa.

Videot löytyvät Kehitysvammaisten Palvelusäätiön YouTube-kanavalta, mutta voit katsoa ne myös tältä sivulta.

Jaakko Päivinen työskentelee huoltomiehenä Pälkäneen kunnassa.

”Jaakko on äärimmäisen innokas ja tunnollinen työntekijä. Hän on antanut meille kaikille paljon hyvää mieltä”, Pälkäneen työllisyyskoordinaattori Panu Raivio kiittää. ”Jaakko on löytänyt paikkansa työyhteisössä ja kylällä, missä vähintään joka toinen kuntalainen tervehtii häntä.”

Salla Sarkonen työskentelee keittiöapulaisena Ravintola Violassa.

”Minulla oli työ tehtävänä, tarvitsin hyvän työntekijän ja semmoinen löytyi”, Ravintola Violan keittiömestari Sanna Niemenmaa kiittää. ”Ehkä suurin lahja ja arvo on se iloisuus ja sellainen työn asenne, minkä Salla on meidän yhteisöön tuonut. Joka päivä tullaan iloisena ja onnellisena töihin, se näkyy ja leviää muuhun yhteisöön.”

Mikko Mattila työskentelee kiinteistönhuoltajana JTA Connectionissa.

”Saatiin yksi tehokas ja hyvä työntekijä lisää porukkaan”, Jaakko Salmela JTA Connectionilta kiittää. ”Mikko tekee työtä ilolla ja hyvää fiiliksellä. Mikko on sopinut meidän porukkaan, koska hän on hyvin avoin ja huumorintajuinen.”

Videoiden tuotanto: Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, 2023 ja Valtteri Auvinen Productions.

LISÄTIETOJA ANTAVAT

Satu Koivurinne

vastaava asiantuntija
puh. 040 1828 219
Tampere

Jenni Kujansivu

suunnittelija
Pirkanmaan palkkaamo
Täsmä-hanke
puh. 044 241 7528
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi