Siirry sisältöön

Hyvää sisarusten päivää! – Antolle ja Ristolle veli tuo iloa ja hyvää mieltä

Sunnuntaina 10.4. vietetään kansainvälistä sisarusten päivää. Päivä on hyvä syy juhlistaa sisaruutta, tuota tärkeää ja ainutlaatuista ihmissuhdetta. Antto Kaihlanen ja Risto Räkköläinen kertovat omasta erityisestä, erityisen hyvästä ja heille tärkeästä sisaruudestaan.

Antto Kaihlanen (21) valmistui keväällä Aitoosta ja sai koulutustaan vastaavan kiinteistönhoitajan työn Pirkkalan kunnasta. Risto Räkköläinen (33) valmistuu Tampereen yliopistosta ja aloitti projektipäällikkönä meillä Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä. Molemmilla on omat elämänsä – kodit, ystävät ja harrastukset.

Yksi iso asia yhdistää molempia: Veli on tärkeä osa elämää – Antolle isoveli Risto ja Ristolle pikkuveli Antto.

”Antto on hauskaa seuraa, tosi sosiaalinen ja aktiivinen kaveri. Antto on niin positiivinen, että hänen seurassaan piristyy ja tulee hyvälle mielelle. Hän on myös hyvin huolehtivainen”, Risto kuvailee.

”Risto on luotettava ja iloinen”, Antto toteaa mietittyään hetken, mikä isoveljessä on parasta.

”Kun Antto on tekemistä vailla, tulee itsekin lähdetyksi liikkeelle. Antto soittaa ja kyselee, eikö voitais tehdä jotain”, Risto kertoo. Sitten veljekset lähtevät ja tekevät yhdessä monenlaista.

”Kun keritään, käydään yhdessä pyörälenkillä, Tapparan peleissä, metsäretkillä, keilaamassa tai syömässä Pancho Villassa”, Antto luettelee.

Veljesten tai oikeastaan koko perheen yhteinen juttu on Anton oma YouTube-kanava. Antto kertoo juttuja, äiti kuvaa ja Risto editoi. Anton videot kertovat värikkäästi hänen aktiivisesta elämästään.

Riston mukaan Antto on aina tarvinnut vähän tavallista enemmän tukea toimissaan. Yhteiseen lapsuuteen vauhdikkaan ja ehtiväisen pikkuveljen kanssa liittyy paljon hauskoja muistoja, joille nyt yhdessä nauretaan.

Veljekset ovat toinen toisensa tukena. Kun Risto muutti, Antto oli muuttomiehenä. Kun Antto sitten helmikuun alussa muutti ensimmäiseen omaan kotiinsa, Risto oli vuorostaan apuna. Antto kertoo, että yhdessä Riston kanssa koottiin Ikean kalusteet hänen Tapparan oranssiin ja siniseen kotiinsa. Yhdessä Riston kanssa Antto on myös harjoitellut kulkemaan itsenäisesti linja-autolla veljen luo.

”Kun jokin asia harmittaa, Antto soittaa minulle. Jutellaan, niin helpottaa,” Risto hymyilee.

Sitä on erityinen ja erityisen hyvä sisaruus.

Sisarusten päivä

Vuosittain 10.4. vietetään kansainvälistä sisarusten päivää. Päivä on hyvä syy juhlistaa sisaruutta, tuota tärkeää ja ainutlaatuista ihmissuhdetta, joka on usein yksi elämämme pisimmistä. Sisaruus on aina erityistä, mutta oman lisänsä erityisyyteen tuo sisaruksen erityinen tuen tarve.

Lue lisää Erityinen sisaruus -sivustolta! Erityinen sisaruus

Teksti ja kuva: Elina Leinonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.