Siirry sisältöön

Hyvää Omaishoitajien viikkoa!

Elina Leinonen

Nyt vietetään valtakunnallista Omaishoitajien viikkoa. Tuemme omaishoitajien työtä lyhytaikaisen huolenpidon palveluilla.

Valtakunnallista Omaishoitajien viikkoa vietetään 23.–29.11.2020 teemalla Omaishoito koskettaa jokaista. Omaishoito voi tulla osaksi arkea missä tahansa elämänvaiheessa. Suomessa arvioidaan olevan noin 350 000 omaishoitotilannetta.

Omaishoitajaliiton jäsenyhdistykset ovat vastanneet poikkeustilanteen aiheuttamiin tarpeisiin järjestämällä omaishoitajille tukea. Jäsenyhdistykset järjestävät teemaviikolla koronarajoitukset huomioiden tapahtumia eri puolilla Suomea. Teemaviikon tapahtumat ja muu info löytyvät verkkosivulta www.omaishoitajat.fi/teemaviikko.

Omaishoitajaliitto ja jäsenyhdistykset tarjoavat neuvontaa Kysy omaishoidosta -chatissa. Liiton ja yhdistysten ammattilaiset vastaavat chatissa kysymyksiin. Lisäksi Omaishoidon vertaischatissa voi puhua mieltä askarruttavia asioita vapaaehtoisten kanssa.

Lyhytaikainen huolenpito tukee omaishoitajien työtä

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö tukee omaishoitajien jaksamista mahdollistamalla vapaapäivät lyhytaikaisen huolenpidon palveluilla. Perhelomitus, ryhmälomitus ja perhehoito ovat kullanarvoisia monelle omaishoitajalle.

Viimeisin ryhmälomituksemme alkoi Liedossa tänä syksynä. Lyhytaikaisen huolenpidon merkityksestä kertovat läheisten ja omaishoitajien antamat palautteet:

Lapsemme oli ensimmäistä kertaa yötä hoidossa nyt viikonloppuna Liedossa. Hän tykkäsi aivan kauhean paljon. Siellä oli järkyttävän hauskaa ja huvittavaa, se on lempiharrastukseni, lapsi sanoi heti kotiin tultuaan. Valtava kivi vierähti sydämeltäni tämän viikonlopun myötä. Olen melkein 12 vuotta pelännyt, miten lapsemme kokee ensimmäisen hoitokerran, kokeeko, että hylkäämme hänet. Ja sitten lopputulos on näin ihana. Kiitos!

Omaishoitaja / läheinen, Liedon ryhmälomitus

Viimeksi lapsemme ei ehtinyt minulle edes heippa sanomaan, kun lähti jo touhuamaan ryhmälomitukseen. Olen oikeasti yllättynyt siitä, miten hyvin tämä lähti menemään, kun lapsemme ei ole ollut ilman vanhempia juuri missään ollut. Kiitos, että olette!

Omaishoitaja / läheinen, Liedon ryhmälomitus

Iloiset lapset tuli jälleen kotiin. Huippua, että lasten kanssa tehdään kaikkea. Kiitos!

Omaishoitaja / läheinen, Liedon ryhmälomitus

Tällaista palvelua Varsinais-Suomeen on odotettu. En voinut kuvitella, että se lähtee näin hyvin käyntiin. Kiitos että olette.

Omaishoitaja / läheinen, Liedon ryhmälomitus

Lisätietoja antaa

Anni Häme

lyhytaikaisen huolenpidon johtaja
puh. 040 7027 071
Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.