Siirry sisältöön

Hyvää Omaishoitajien viikkoa!

Valtakunnallinen Omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jonka avulla nostetaan esiin omaishoitoasioita ja omaishoitajien ääntä. Jokaisen omaishoitajan ja perheen tilanne on erilainen, tarvitaan yksilöllisiä palveluita. Omaishoitajalla on oikeus säännölliseen lepoon ja työntekoon.

Omaishoitajien viikolla omaishoitoyhdistykset eri puolella Suomea järjestävät ohjelmaa ja tapahtumia. Katso itseäsi kiinnostavat tapahtumat Omaishoitajaliiton sivuilta ja osallistu teemaviikon juhlintaan!

Perheet tarvitsevat yksilöllisiä palveluita

Suomessa on kymmeniä tuhansia erityislapsiperheitä. Jokainen erityislapsi, jokainen omaishoitaja ja jokainen perhe elämäntilanteineen on erilainen. Jokaisen perheen arki on omalla tavallaan vaativaa ja haavoittuvaa. Perheelle tarjotut palvelut tulee suunnitella lapsen ja perheen yksilölliset tarpeet huomioiden.

Omaishoitajalla on oikeus säännölliseen lepoon

Moni erityislastaan hoitava vanhempi uupuu, eikä parisuhteelle ja sisaruksille riitä arjessa aikaa. Omaishoitajat tarvitsevat vapaapäivänsä ja vanhemmat hengähdyshetkensä. Erilaiset lyhytaikaisen huolenpidon palvelut antavat aikaa levolle, parisuhteelle ja perheen muille lapsille.

Omaishoitajalla on oikeus työntekoon

Liian moni erityislastaan hoitava vanhempi jää työelämän ulkopuolelle. Työelämässä tarvitaan joustoja – joustavia työaikoja, etätyömahdollisuuksia ja erilaisia osa-aikatyön malleja. Oikeanlaiset palvelut turvaavat omaishoitajalle oikeuden työntekoon.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.