Siirry sisältöön

Ensimmäinen valokuvauskurssini

Media-alan opiskelija Meri Niiranen kertoo blogissaan toteuttamastaan valokuvauskurssista. Meri työskentelee meillä tapahtuma-assistenttina. Paikka auki -avustusohjelman tuella voimme tarjota työtilaisuuksia ammattiin valmistuville nuorille ja auttaa heitä löytämään polkunsa työelämään.

Hei, olen Meri Niiranen. Olen tamperelainen 19-vuotias nuori ja olen aloittanut toukokuussa 2022 tapahtuma-assistenttina Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä. Opiskelen Ammattiopisto Luovissa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa, jossa vahvuutena minulla ovat valokuvaus ja graafinen ilmaisu.

Saimme keväällä esihenkilöni kanssa idean, että voisin toteuttaa oman alani kurssin tukea tarvitseville. Tulimme siihen tulokseen, että voisin järjestää kurssin valokuvauksesta ja editoinnista. Aloin siis työstämään kurssia ja etsimään työparia.

Työpariksi sain Risto Räkköläisen. Risto työskentelee Palvelusäätiössä projektipäällikkönä Viisas valinta -hankkeessa. Riston kanssa aloimme käymään läpi tekemiäni sisältöjä ja suunnittelimme niiden toteutusta. Markkinoimme kurssia Tukena Weturin väelle ja he kiinnostuivat kurssista. Pidimme palaverin myös Weturin henkilökunnan kanssa.

Valokuvauskurssin kerrat

Lokakuun alussa pääsimme pitämään kurssin ensimmäisen kerran Weturissa.

Ensimmäisellä kerralla tutustuimme valokuvauksen perusoppeihin, toisella kerralla testailimme kuvien ottamista ja kolmannella kerralla teimme yhteisen lopputehtävän. Lopputehtävän ideana oli ottaa kuvia erilaisista tunnetiloista ja koostaa niistä tunneskaala. Lopuksi keräsimme palautteita.

Kurssilla keskityimme erityisesti puhelimella tai tabletilla valokuvaamiseen. Kävimme läpi muun muassa kuvakulmia ja kuvakokoja. Pohdimme myös, mihin valokuvausta tarvitaan yhteiskunnassa. Kävimme läpi valokuvauksen sääntöjä, esimerkiksi ”missä saa kuvata ja missä ei saa kuvata”.

Palaute oli hyvää ja osallistujat pitivät kurssista paljon, jopa totesivat ”Miksi tämä loppuu jo?”  Kokonaisuudessaan itselleni jäi todella hyvä fiilis kurssista. Alkujännityksen jälkeen asiat lähtivät rullaamaan hyvin. Toivon, että pääsen jatkossakin olemaan kurssin vetäjänä.


Tukena Weturi tarjoaa laadukasta ja yksilöllistä työ- ja päivätoimintaa sekä tuetun työllistymisen palveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Lue lisää! Tukena Weturi

Paikka auki on sosiaali- ja terveysministeriön (STM) avustusohjelma, jonka tarkoituksena on edistää osatyökykyisten ihmisten työllistymistä tarjoamalla työpaikkoja sosiaali- ja terveysalan järjestöissä. Avustusohjelma mahdollistaa osa-aikaisen työntekijän palkkaamisen 10 kuukaudeksi. Lue lisää! Paikka auki -avustusohjelma


Kirjoittaja Meri Niiranen työskentelee Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kehittämistoiminnassa tapahtuma-assistenttina.

Yksi kommentti artikkeliin “Ensimmäinen valokuvauskurssini

  • Hienoa. Uskon, että innostus tarttui myös kurssilla olijoihin. Näitä lisää. Terkkuja ja tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on nyt Tukena-säätiö
Uudet yhteiset Tukenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tukena.fi