Siirry sisältöön

Edelläkävijät-toimintamme tukee perheitä vaikeissa elämäntilanteissa

Katri Malte-Colliard

Olisitko sinä meidän uusi edelläkävijämme tai edelläkävijäperheemme? Tiedätkö jonkun, joka tarvitsisi henkilökohtaista tukea hyvän arjen rakentamisessa?

Joskus elämä voi olla kuin umpikujassa. Arki haastaa varsinkin nyt poikkeustilassa. Sopivia palveluita ei löydy, eikä tarjolla oleva tuki ole riittävää. Perhe kokee olevansa yksin ja tulevaisuuteen on vaikea uskoa.

Edelläkävijät-toiminnassa lähdemme tässä tilanteessa rakentamaan luottamusta itsenäisempään elämään ja etsimään vaihtoehtoja yhdessä perheen kanssa. Kerromme vaihtoehdoista ja hyvistä kokemuksista sekä tarjoamme mahdollisuuden vertaistukeen.

  • Autamme löytämään tavoitteita ja keinoja oman elämän rakentamiseen.
  • Toteutamme yksilö- tai perhevalmennusta.
  • Etsimme ratkaisuja ja tukea koko perheelle.
  • Kokoamme tukiverkostoa perheen ympärille.
  • Autamme löytämään yhteyden kotikuntaan ja perheen tarvitsemiin palveluihin.

Tuemme yksittäisiä perheitä. Samalla kehitämme uudenlaisia tuen muotoja ja palveluita yhteistyössä palvelun käyttäjän, kunnan ja muiden toimijoiden kanssa.

Kenttätutkimuksella uutta tietoa

Olemme käynnistäneet kenttätutkimuksen, jonka avulla pyrimme saamaan ajankohtaista tietoa perheiden tilanteista. Aineistoa kerätään sekä perheiltä että heidän kanssaan työskenteleviltä. Kenttätutkimuksen aineistoa kerätään lokakuun loppuun saakka. Tulokset julkaistaan alkuvuodesta 2021.

Olisitko sinä meidän uusi edelläkävijämme tai edelläkävijäperheemme? Tiedätkö jonkun, joka tarvitsisi henkilökohtaista tukea hyvän arjen rakentamisessa? Ole rohkeasti yhteydessä meihin, niin tehdään yhdessä arjesta hyvä!


#avataansolmujayhdessä #kvpskumppanit

Lisätietoja antaa

Taija Halme

vastaava asiantuntija
Koulutusyksikkö Takomo ja UVVA-hanke
puh. 044 202 2261
Tampere