Siirry sisältöön

Asiantuntijaryhmämme ja hallituksemme kohtasivat kyselytunnilla

Elina Leinonen

Asiantuntijaryhmämme piti ensimmäisen kyselytuntinsa hallituksemme jäsenille. Ryhmän jäsenet halusivat kutsua hallituksemme ja johtoryhmämme koolle keskustelemaan heille tärkeistä asioista.

Asiantuntijaryhmämme kohtasi hallituksemme ja johtoryhmämme jäsenet torstaina 7.10.2021 verkon välityksellä. Kokemusasiantuntijoista koostuva ryhmä oli koonnut etukäteen sille keskeisiä kysymyksiä, joihin toivoi saavansa luottamushenkilöiltämme vastauksia.

Tilaisuudessa keskusteltiin vilkkaasti hyvästä, omannäköisestä elämästä ja sen edellytyksistä. Asiantuntijaryhmämme jäsenet nostivat yhteiseen keskusteluun monia tärkeitä teemoja, kuten yhdenvertaisuuden, itsemääräämisoikeuden ja yksinäisyyden.

Hallituksen ja asiantuntijaryhmän avointa yhteistyötä pidettiin tärkeänä myös tulevaisuudessa. Asiantuntijaryhmän nähtiin olevan Kehitysvammaisten Palvelusäätiön toiminnan ja palveluiden kehittämisen keskiössä.

”Asiantuntijaryhmä on tärkeä osa edelläkävijyyttämme”, Jyrki Pinomaa totesi.

”Pidän hallituksen ja asiantuntijaryhmän yhteistyötä hyvin tärkeänä. Asiantuntijaryhmän nimikin sen kertoo, että kyseessä on ryhmä, jonka asiantuntemusta on syytä kuunnella ja kunnioittaa”, Keijo Linja korosti.

”Yhdenvertaisuus ja itsemääräämisoikeus ovat Palvelusäätiön toiminnan ydintä. Asiantuntijaryhmä on tässä toiminnan keskiössä, ja sillä on merkittävä rooli kuultaessa tukea tarvitsevien ihmisten näkemyksiä”, Anne Myllylä sanoi.

”Asiantuntijaryhmä ja kehitysvammaisten työntekijöiden palkkaaminen ovat esimerkkejä siitä, kuinka edistämme yhdenvertaisuutta omassa työyhteisössä”, Jyrki Pinomaa pohti.

”Palvelusäätiössä ja Tukenan asumisyksiköissä kunnioitetaan itsemääräämisoikeutta”, Veijo Lehtonen totesi.

Keskustelun päätteeksi todettiin, että Palvelusäätiössä on nyt hyvä pöhinä ja olemme monien isojen haasteiden edessä. Vauhti on kova, tekemistä riittää ja tuloksia syntyy…

Mikä on Kehitysvammaisten Palvelusäätiön asiantuntijaryhmä?

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö perusti aikoinaan asiantuntijaryhmän, jotta kehitysvammaisten ihmisten ajatukset ja mielipiteet kuuluisivat aiempaa paremmin. Ryhmässä on yhdeksän tukea tarvitsevaa jäsentä. Asiantuntijaryhmä on kehittäjäkumppanimme – yhdessä etsimme ratkaisuja toimintamme ja palveluidemme kehittämiseen.

LISÄTIETOJA ANTAVAT

Markku Vellas

vastaava asiantuntija
puh. 050 5613 228
Tampere

Heidi Hautala

vastaava asiantuntija
puh. 040 7381 125
Kauhajoki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.